De magie van muziek…

Vanmorgen was ik bij mijn kapster en kregen we het over haar schoonmoeder. Die is dement. Maar ze functioneert redelijk als ze muziek hoort. Bijzonder hé?!

Nu ben ik niet dement, maar begrijp de werking van muziek op ons brein wel. Ons hele brein viert een feestje op het muziek dat we muziek ervaren. Alle delen van het brein lichten dan op. Zowel het linker als de rechtergedeelte en zowel ons jongste brein als ons oudste brein.

Nadat ik bij de kapper was geweest ging ik rechtstreeks door naar mijn werk. En omdat ik op tijd was begon ik alvast wat mee te drummen op muziek. Dit keer was het een liedje van ‘The Boss’ – Bruce Springsteen. Tijdens het drummen sloot ik mijn ogen en ging ik op in de muziek. Spontaan verscheen er een lach op mijn gezicht en een heel voldaan, tevreden en gelukkig gevoel viel over me heen.

Dát is de magie van muziek. Je hoeft het niet te begrijpen alleen maar te ervaren….