Vloek of zegen?

Alleen zijn. Is dat een vloek of een zegen? Sinds 21 maart 2018 ben ik officieel gescheiden en ben ik alleenstaand. Dat wil zeggen dat ik niet samen woon met een partner. Mijn kinderen blijven eens in de twee weken een weekend slapen en ook tijdens vakantie perioden. Zo ook afgelopen week. Sinds gisteravond ben ik voor het eerst sinds een week weer alleen.

Nu vind ik het altijd een beetje lastig als de kinderen zijn geweest en weer bij hun moeder zijn. Ik moet dan altijd even weer wennen. Zo ook vandaag.

Ik ben inmiddels alweer 3 jaar alleen. Ik kan je vertellen dat je jezelf dan best wel eens tegenkomt. Er is geen ontwijken meer mogelijk. Dus ontkom je er niet aan om af en toe de confrontatie met jezelf aan te gaan. Ik moet zeggen dat ik wat dat betreft behoorlijke stappen heb gezet. Zeker het afgelopen half jaar.

Dat deed me zojuist denken. Is alleen zijn een vloek of juist een zegen? Ik denk dus het laatste…šŸ˜‰