Your depression gets depressed…

Gisteren en vandaag had ik last van een dipje. Had last van emoties. Voelde me verdrietig. Toch heb ik gewoon mijn ochtendroutine afgewerkt en merkte ik dat alleen daardoor al de energie weer begon te stromen. En helemaal toen ik me bedacht dat ‘alles altijd klopt’. Dus dit ook. En daardoor verdween de strijd…

Het verdrietige gevoel bleef desondanks nog wel een beetje hangen. Ook tijdens/na het hardlopen….ook al gaf dat ook wel weer een goed gevoel, bleef ik me desondanks een beetje verdrietig voelen. Totdat ik zou gaan douchen.

Ik was heel stiekem van plan om maar eens warm te gaan douchen. Gewoon omdat ik zo zielig was. Ik had het ook bijna gedaan, maar bedacht me op het allerlaatste moment. Eerst moest ik denken aan een quote over discipline. Dat het de ultieme vorm van zelfliefde is. Toen was de knop al om. Maar de knop ging helemaal om toen ik aan een uitspraak van Wim Hof moest denken.

Zijn uitspraak had betrekking op het positief effect van het nemen van een koude douche in relatie tot het hebben van depressieve gevoelens. Hij deed zijn uitspraak in het Engels:

‘Your depression gets depressed by taking a cold shower a day!’

Ik kan zijn uitspraak onderschrijven; Ik was meteen genezen van mijn verdrietige gevoelens en barstte weer van de energie.😂😂😂