Van uitdaging naar uitdaging

Dat is trouwens tevens het hele idee achter HappinessChallenge.nl; een leven in Flow.
Ontdekken wat je unieke gave of talent is en hoe je dat kunt delen met anderen. Als je het antwoord daarop weet, staan bijna alle activiteiten wat je doet in het teken van die ene uitdaging. Je gaat dan van uitdaging naar uitdaging en wordt daardoor gedwongen om nieuwe vaardigheden eigen te maken. Keer op keer. Het resultaat daarvan is groei. En dat is de essentie van een gelukkig leven.

Vandaag is het 1 mei en heb ik nog dertig dagen te gaan om één van mijn uitdagingen te kunnen afvinken. Ik wil dan 68 kilo wegen. Ik ben goed op weg. Heb nog slechts 2 kilo te gaan. Het merendeel van het gewichtsverlies heb ik gerealiseerd door minder te eten dan ik nodig had. Deze maand wil ik het restant van kilo’s kwijtraken door meer te verbranden zodat ik weer wat meer kan eten. Het doel is dan ook om deze maand in totaal 250 km hard te lopen. Dat komt neer op gemiddeld 8 km per dag. Dat betekent voor mij zo’n 700 calorieën die ik dan dagelijks extra verbrand.

Afvallen of aankomen is ‘gewoon’ een kwestie van optellen en aftrekken. Voor de rest is het een kwestie van discipline. En sinds ik de onderstaande quote over discipline heb ontdekt, kost me dat geen moeite meer.

Vandaag hebben we (ik en mijn loopmaatje Yvonne) 11 km hardgelopen. We zijn dus goed begonnen. Nog slechts 239 km te gaan 🙈😉

Quote:
Discipline is de sterkste vorm van zelfliefde. Het is het negeren van actuele genoegens voor grotere beloningen die komen gaan. Het is genoeg van jezelf houden om jezelf alles te geven wat je altijd al wilde