The other way around?!

In het Nederlands vertaalt is het gewoon ‘andersom’. Ik doe dingen nu volledig andersom. Normaliter zou je bijvoorbeeld een boek schrijven of een cursus maken en je daarna zorgen maken over het design en vormgeving. Dat doe ik dus niet. Ik doe het andersom….

Door het andersom te doen word ik nu al gedwongen na te denken over de inhoud wat ik wil gaan verkopen. Dat klinkt misschien raar, maar als ik nu een boek cover aan het ontwerpen ben, moet ik toch echt wel weten wat de titel en inhoud gaat zijn. Door vervolgens de vormgeving al gemaakt te hebben en al geplaatst te hebben op de website (nog niet zichtbaar voor publiek), begint het te leven en roept het me als het ware toe. ‘Kom op, maak me af!!!’

Ik weet niet of het voor iedereen de beste manier van werken is, maar voor mij werkt het. Ze zeggen wel eens dat je het eerst moet kunnen visualiseren voordat het zich gaat manifesteren. Nou, dat dus….