Weer wat geleerd…

Vandaag heb ik me verdiept in ‘zelfvertrouwen’. Hoe je dat kunt vergroten en wat de voordelen zijn als je vel zelfvertrouwen hebt.

En het is precies wat ik al had gedacht. Blijkt zelfs wetenschappelijk onderbouwd te zijn. Houdt je vast hoor:
“In de positieve psychologie is de theorie dat zelfvertrouwen een balans is tussen vaardigheid en waardigheid. William James, een van de grondleggers van de moderne psychologie, zag zelfvertrouwen als de vaardigheid om succes te behalen. Wanneer je door te oefenen bepaalde vaardigheden vergroot, vergroot dit ook je zelfvertrouwen. Je weet dan dat je iets goed kunt, je twijfelt hier niet over.”

Wat een verrassing hé?! Dus, de Zelfvertrouwen Fabriek. Dat wordt een 3-traps raket, waarbij deelnemers eerst leren (lucht-)drummen op muziek (online cursus), vervolgens in 9 online lessen (theorie en praktijk) leren over een leven in Flow en als derde stap gaan ze vol zelfvertrouwen in 90-dagen hun persoonlijke happiness challenges aan waarmee ze een bijdrage leveren aan een mooiere wereld met gelukkige mensen. En dit alles gesteund door een platform met gelijkgestemden.
Na afloop worden de foto’s van de deelnemers (met naam en toenaam) geplaatst in de Hit it happiness Hall of Fame.

Ik zie het al helemaal voor me en krijg een lach op mijn gezicht bij de gedachte dat het gaat gebeuren. Zou dat niet mooi zijn? 😀