Checklist omgaan met problemen

Vandaag ben ik gestart met het volgen van een online cursus over het bouwen van je business in 28 dagen.
Vanochtend heb ik pas die knoop doorgehakt. Ik moest denken aan de uitspraak ‘don’t be a follower, be a student’. Toen ik hoorde dat er maar liefst 1.400 andere mensen deelnamen aan dezelfde cursus moest ik er weer aan denken. Ben ik nu een ‘student’ of een ‘follower’? 🙈😂

Laat maar gaan, dacht ik. Ik heb in ieder geval ontzettend veel schik om weer nieuwe dingen te leren en om na te denken over de materie. En als het goed is gaat het me nog helpen ook bij mij uitdaging om voor eind mei een winstgevende ‘online business’ te hebben.

Mijn motivatie om toch voor deze cursus te kiezen is dat ik liever geld uitgeef aan het opdoen van nieuwe kennis, dan dat ik dat verkwist aan bijvoorbeeld Facebook advertenties wat niet rendeert omdat ik niet exact weet hoe het werkt.

Afijn, na de eerste les van vandaag ben ik hoopvol gestemd. Ik moet na gaan denken over mijn doelgroep en wat mijn product nu zo bijzonder maakt, etc. Food for thought dus…. Ga ik zo maar weer mee verder 😍

Ik zou graag happiness willen verkopen omdat de wereld daar dan een stukje mooier van wordt (en ik blijer). Maar de vraag is nu dan op wat voor een manier (naast drumplezier) en voor wie.

Ik zit nu met het volgende idee. Waarom hebben mensen burn-out klachten, last van angst- of een paniekstoornis, hyperventialtie, etc…. Antwoord heeft volgens mij heel veel te maken met stress.
Waarom hebben mensen stress? Vaak omdat ze een ‘probleem of meerdere problemen’ hebben. Anders gezegd, hebben die mensen (volgens mij) moeite met het omgaan van omstandigheden die in de weg staan van hun doelen/uitdagingen. Ik denk het antwoord te weten en ze daarin te kunnen trainen.

Volgens mij is dit de checklist:
1) doe wat je kunt/moet doen
2) accepteer datgene waar je geen invloed op hebt
3) focus je op het nieuwe

Wordt vervolgd….