Ricardo Semmler

Ik moest vandaag aan hem denken. Ricardo Semmler is een Braziliaanse ondernemer. Maar niet zomaar eentje. Hij is o.a. de auteur van ‘Het Weekend van Zeven Dagen’. Ik ga me er nu verder niet over uitweiden, maar hij is zeker de moeite waard om eens op te zoeken. VPRO Tegenlicht heeft jaren geleden een interessante serie over hem gemaakt. Een bijzondere man met een bijzondere kijk op de wereld/het leven.

Wat ik me nog kan herinneren van zijn eerste boek ‘Semco Stijl’ is dat hij op een gegeven moment tot de conclusie was gekomen dat het helemaal geen zin had om heel erg lang en veel te werken. De uitspraak ‘Een van de symptomen van een naderende zenuwinzinking is de overtuiging dat je werk vreselijk belangrijk is’ heeft hij proefondervindelijk ervaren. En sindsdien heeft hij zijn eigen spelregels veranderd.

Een beetje meer als ‘work hard, play hard!’ Maar in ieder geval ’s avonds niet werken en in het weekend niet. Ongeacht de situatie.

Ik denk dat ik nu begin te begrijpen waarom. Door op tijd je rust te pakken, kun je weer opladen voor een nieuwe dag met weer veel nieuwe energie. Daardoor ben je veel productiever in een kortere periode.

Lijkt me een goede tip! šŸ˜‰