Kostbaar is de wijsheid…

Afgelopen zondag heb ik mijn bestaande mailinglist gebruikt voor de lancering van Happiness Challenge.nl Ik heb iedereen voor de laatste keer in de gelegenheid gesteld om mee te doen voor de aanbiedingsprijs van 179 euro. Het resultaat was……niets…nada…noppes…

En……dat is OK! Voel ik me goed bij. Ook dit is onderdeel van het proces. Ik weet nu dat ik die mailinglist niet meer hoef te gebruiken voor aanverwante activiteiten anders dan drumplezier. Kan ik daar ook weer een streep onder zetten. Weer wat geleerd, en…….door!

‘Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen.’

En zo is het. In het verleden zou ik helemaal ziek zijn geweest over het respons. Zou ik aan mezelf getwijfeld hebben. Zou ik aan het product getwijfeld hebben. Etc. etc…..

Dat komt omdat wanneer je iets nieuws presenteert aan de buitenwereld het dan misschien wel nieuw is voor hun, maar niet voor jou. Want jij hebt er weken bloed, zweet en tranen in zitten. En heb je al lopen dromen over het resultaat. In al je enthousiasme volledig vergetend dat de buitenwereld dat proces niet heeft doorlopen en dus de kans groot is dat Ć­e anders reageert dan jij had verwacht.

‘Been there, done that!’ Inmiddels al zo vaak dat ik er nu geen enkele moeite meer mee heb. Ga er morgen weer met net zoveel enthousiasme tegen aan, om alles voor te bereiden op de Facebook advertentie campagne.

Ik geniet nu meer dan ooit van de reis en maak me niet meer zo druk over de bestemming. Het avontuur van iets nieuws ondernemen is daar veel te leuk voor.

Zou ik dan toch inmiddels wat wijsheid hebben opgedaan door al die ervaringen? šŸ¤”